Μια πρώτη ματιά στην 2η σεζόν του The Wheel of Time

Μια πρώτη ματιά στην 2η σεζόν του The Wheel of Time
09/10/2022

Οι ηθοποιοί και το συνεργείο του "The Wheel of Time" συγκεντρώθηκαν στο Comic Con της Νέας Υόρκης για να μιλήσουν για την επερχόμενη δεύτερη σεζόν της σειράς.

Στο πρόσφατο Comic Con της Νέας Υόρκης, το καστ και τα μέλη του συνεργείου του "The Wheel of Time" ανέβηκαν στο Empire Stage για ένα κοινό πρόγραμμα ενημέρωσης με την "αδερφή" σειρά επίσης του Prime Video, "LOTR: The Rings of Power".

Κατά τη διάρκεια του μισού της παρουσίασης του The Wheel of Time, νέοι και επανερχόμενοι ηθοποιοί της σειράς ενώθηκαν με τον showrunner Rafe Judkins για το πρώτο τους συνεδριακό live. Με τα γυρίσματα να έχουν πλέον ολοκληρωθεί για την δεύτερη σεζόν της βασισμένης στην αγαπημένη σειρά βιβλίων των Robert Jordan και Brandon Sanderson τηλεοπτικής σειράς, καθώς και την επιβεβαίωσης για μια 3η σεζόν, αποκαλύφθηκαν συναρπαστικά νέα για το τι θα ακολουθήσει μαζί με ανέκδοτα και αναμνήσεις από τα παρασκήνια της 1ης σεζόν.

Το πάνελ ξεκίνησε με ένα βίντεο όπου η Ρόζαμουντ Πάικ κυκλοφορεί με αυτοκίνητο στην Πράγα, μουρμουρίζοντας το θεματικό τραγούδι της σειράς, ενώ στην συνέχεια την βλέπουμε να περπατάει στο πεζοδρόμιο ντυμένη ως Moiraine.

Ο Damien Holbrook του TV Guide ήταν ο συντονιστής του πάνελ. Ο Judkins ανέβηκε στη σκηνή ακολουθούμενος από τα μέλη του καστ Daniel Henney, ο οποίος υποδύεται τον Lan και η Madeleine Madden, που υποδύεται την Egwene.

Ο Donal Finn, ο οποίος αναλαμβάνει τον ρόλο του Mat που υποδύεται ο Barney Harris στην 1η σεζόν, και η νεοφερμένη Ceara Coveney, που θα παίξει το ρόλο της Elayne Trakand στη 2η σεζόν, συμμετείχαν λίγο πιο μετά.

Ο Judkins ξεκίνησε μιλώντας για τον Seanchan, ο οποίος εμφανίστηκε στο τέλος της πρώτης σεζόν. "Οι Seanchan έρχονται και σύρουν τα πάντα στο σόου, όπως ακριβώς έκαναν και στα βιβλία. Είναι μια πραγματικά υπέροχη συσκευή αφήγησης που δημιούργησε ο Robert Jordan." Ο Judkins είπε ότι προσέγγισαν την προσαρμογή "ολιστικά", επειδή είναι τόσο μεγάλη. «Η 1η σεζόν μας οδηγεί στο τέλος της πρώτης ενότητας των βιβλίων, καθορίζοντας ποιοι είναι αυτοί οι άνθρωποι και ποιο θα είναι το κύριο ταξίδι τους στη σειρά».

Ο Χόλμπρουκ ρώτησε τον Χέννεϊ για το πώς θα αλλάξουν τα πράγματα για τη Λαν και τη Μοιρέν, με τη Μοϊρέιν να έχει χάσει τη δύναμή της. "Με επηρεάζει άμεσα λόγω του δεσμού τους, τον οποίο δεν έχουν αυτή τη στιγμή, η αποκοπή της από την Πηγή. Έτσι είναι σαν κάθε καταστροφική στιγμή που έρχεται στην προσωπική σου ζωή. Βρίσκεται σε ένα μέρος αβεβαιότητας, και ήταν διασκεδαστικό να παίζεις, γιατί νομίζω ότι είμαι με τη Moiraine για πολλά πολλά χρόνια, προφανώς υπάρχει μια τεράστια σχέση εκεί. Νομίζω ότι όλοι γνωρίζουν ότι ο Lan είναι ένα αγόρι χωρίς σπίτι, ένας βασιλιάς χωρίς βασίλειο, και νομίζω ότι βρήκε σπίτι με τη Moiraine. Όταν αυτό το σπίτι αλλάζει, τον βάζει σε ένα πολύ περίεργο ευάλωτο μέρος». «Σίγουρα βρήκε κάποιον να την παρηγορήσει», πρόσθεσε αναφερόμενος στη Nynaeve.

«Νομίζω ότι το να είσαι μια ανεξάρτητη γυναίκα είναι πραγματικά το όλο γεύμα», είπε ο Madden για την εξέλιξη του χαρακτήρα της Egwene. "Την βλέπουμε πραγματικά να πέφτει στο πεπρωμένο της αυτή τη σεζόν. Όλοι οι χαρακτήρες αντιμετωπίζουν αυτή τη μοναξιά, είτε χάνουν τη δύναμή τους είτε την αίσθηση του σπιτιού τους, είναι όλοι κάπως απομονωμένοι. Νομίζω ότι αυτό είναι ένα πραγματικά υπέροχο θεμέλιο για να χτίσουν τον εαυτό τους».

Ο Ράδερφορντ μίλησε για το ταξίδι του ήρωα του Πέριν, λέγοντας: "Έχει μια ενδιαφέρουσα σχέση με τη βία στα βιβλία. Όταν το μεταφράζεις στην οθόνη, αν έχεις έναν χαρακτήρα που είναι πολύ εσωστρεφής, πρέπει να το προσεγγίσεις με διαφορετικούς τρόπους. Καθώς βγαίνει έξω στον κόσμο, βρίσκεται συνεχώς στην πρώτη γραμμή της βίας και της αιματοχυσίας και πρέπει να συνεχίσει να αναρωτιέται αν αξίζει να πάρει ένα όπλο. Αρχίζει να συναντά διαφορετικούς ανθρώπους που έχουν διαφορετικές απόψεις για τη βία. Νομίζω ότι αυτό που είναι πραγματικά συναρπαστικό είναι να τον βλέπεις να προχωρά σε αυτό».

Ο Judkins ρωτήθηκε πόσο δυσκολότερη έγινε η δουλειά του όταν έπρεπε να πάει στον "κοσμό του νερού", καθώς υπάρχουν θαλάσσια ταξίδια στη 2η σεζόν. "Μερικά από τα αγαπημένα μου πράγματα στην σειρά, τα οποία λειτουργούν πολύ καλά, είναι οι χαρακτήρες μας να μιλάνε ο ένας στον άλλον. Αφού ολοκληρώσουμε τη σκληρή δουλειά για να γνωρίσουμε αυτούς τους ανθρώπους στην 1η σεζόν, μπορούμε να αφιερώσουμε περισσότερο χρόνο σε αυτούς. Είμαι ενθουσιασμένος που οι άνθρωποι μπορούν να το δουν αυτό."

Ο Χόλμπρουκ ανέφερθηκε και στο 7ο επεισόδιο, στο οποίο η μητέρα του Ραντ καταπολεμά πολλούς εχθρούς ακόμη και όταν πηγαίνει στον τοκετό, και στη συνέχεια η σκηνή αυτή παίχτηκε και στην αίθουσα.

Οι συμμετέχοντες ρωτήθηκαν για τις προσωπικές τους αγαπημένες σκηνές από την παράσταση. Ο Henney είπε, "Ήταν μια πραγματικά απίστευτη εμπειρία δέσιμου και το να παρακολουθώ τα επεισόδια 1 και 2 όταν είμαστε όλοι μαζί, ήταν μια πραγματικά ξεχωριστή στιγμή για όλους μας." Είπε επίσης ότι του άρεσαν οι σκηνές με τη Zoe Robins, που υποδύεται τη Nynaeve.

Η Madden πήγε στη συνέχεια, λέγοντας ότι της άρεσε η σκηνή στην οποία κατέρρευσε το Winespring Inn. "Το έχω δει αυτό στη μεγάλη οθόνη και ήταν συγκλονιστικό... Είναι πραγματικά ξεχωριστό να βλέπεις τι έκαναν οι φίλοι σου." Ο Ράδερφορντ συμφώνησε, αναφέροντας τη μάχη στο πρώτο επεισόδιο και πώς όλα αλλάζουν στον πόλεμο. "Ήταν απίστευτο κάθε φορά που όλοι ήταν στα γυρίσματα. Και ολόκληρο το χωριό, το χτίσαμε και μετά το βάλαμε φωτιά".

Ο Henney μίλησε για τις αντιδράσεις των θαυμαστών, λέγοντας: "Όταν πήγα στο Comic Con νωρίτερα φέτος, ήταν η πρώτη φορά που είδα τον Lan και τη Moiraine με κοστούμια που δεν ήμασταν εγώ και η Rosamund. Και τα κοστούμια ήταν καταπληκτικά!»

Ο Judkins έδωσε τη δική του οπτική για έναν μακροχρόνιο θαυμαστή των βιβλίων. "Πραγματικά κάθεσαι με αυτούς τους ανθρώπους και γνωρίζεις για την ζωή τους. Μπορείς να πεις ότι οι αναγνώστες έχουν μια συναισθηματική σχέση με αυτόν τον κόσμο. Το θεωρούμε πραγματικό δώρο και πραγματικό βάρος για το οποίο είμαστε υπεύθυνοι, και το χρόνο που αφιερώνουν αυτοί οι ηθοποιοί για να συνδεθούν με αυτούς τους χαρακτήρες».

Ο Χόλμπρουκ συμφώνησε, "Οι θαυμαστές των βιβλίων, είναι παντού! Είναι σαν τους Καναδούς, ποτέ δεν ξέρεις πότε είναι γύρω σου!"

Ένα νέο κλιπ από τη 2η σεζόν, με τον Liandrin Sedai της Finn και την Kate Fleetwood να αλληλεπιδρούν σε ένα κελί στον Λευκό Πύργο, παίχτηκε στη συνέχεια στην οθόνη για το κοινό. Αμέσως μετά, ο Φιν μπήκε στο πάνελ.

Ο Finn μίλησε για την κατάσταση του μυαλού του Mat στη σεζόν 2. "Είναι ένα κοινωνικό πλάσμα που ευδοκιμεί στην παρέα των άλλων. Μερικές φορές αισθάνεται ότι πρέπει να προστατεύσει τους συντρόφους του από αυτόν, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να απομονωθεί. Αυτό απλώς οδηγεί στον προβληματισμό, οδηγεί στο να κοιτάζει προς τα μέσα και να αξιολογεί τις αποφάσεις που έχει πάρει στο παρελθόν και τον τρόπο με τον οποίο φέρθηκε στους φίλους του. Νομίζω ότι είναι λίγο τραγούδι λύτρωσης."

«Πώς είναι να παίζεις με την Κέιτ Φλίτγουντ;» ρώτησε ο συντονιστής. Ο Φιν απάντησε: "Λατρεύω την Κέιτ. Αυτές ήταν μερικές από τις πρώτες μου εμπειρίες στα γυρίσματα".

«Έχουμε γνωρίσει τόσους πολλούς διαφορετικούς λαούς και πολιτισμούς, και προσωπικά είμαι μεγάλος θαυμαστής του Aiel», είπε ο Madden. "Για μένα, παίζοντας την Egwene, ένα πολύ σημαντικό πρόσωπο που μπαίνει στη ζωή της είναι η Elayne, την οποία υποδύεται η απίστευτη Ceara Coveney. Αυτός είναι κάποιος που θα γίνει μεγάλος παίκτης στον κόσμο."

Μια άλλη σκηνή από τη 2η σεζόν παίχτηκε, με την Elayne και την Egwene, και στη συνέχεια ο Coveney μπήκε στο πάνελ. "Λοιπόν, η Elayne επιδιώκει να γίνει Aes Sedai. Είναι πολύ ψάρι έξω από το νερό όταν τη συναντάμε, έχει βουτήξει σε αυτόν τον κόσμο όπου σφουγγαρίζει πατώματα και πλένει πιάτα, και επίσης πλοηγείται σε όλες αυτές τις νέες σχέσεις. Είναι πολύ ταπεινωμένη από τις γυναίκες γύρω της». Ανέφερε τη Nynaeve και την Egwene, λέγοντας: "Ήταν καταπληκτικό να δουλέψω δίπλα στη Zoe και τη Maddie. Είναι τιμή μου και μου άρεσε πολύ."

Ο Judkins είπε: "Έχει εκπαιδευτεί να είναι βασίλισσα από τότε που γεννήθηκε. Όταν το λιοντάρι του Andor βγαίνει κάτω από την πρόσοψή της, απλά το σκοτώνει."

Τέλος, ένα γρήγορα κινούμενο teaser της σεζόν 2 παίχτηκε για το κοινό. «Για τους ανθρώπους που έχουν διαβάσει τα βιβλία, βλέπουν το μονοπάτι μπροστά σε κάθε έναν από τους χαρακτήρες», είπε ο Judkins. "Και στη 2η σεζόν, βλέπουμε αυτά τα μονοπάτια στην οθόνη."

Ερωτηθείς τι πρέπει να προσέξει το κοινό από το teaser αυτό, ο Judkins είπε: «Υπάρχει ένα πλάνο της Maddie σε αυτό, που νομίζω ότι αφηγείται μια ολόκληρη ιστορία σε μια εικόνα».

Ο Ράδερφορντ είπε ότι ήταν ενθουσιασμένος για το τόξο του Ματ στη 2η σεζόν. «Νομίζω ότι ο Ντόναλ αγκάλιασε τον Ματ με τόσο αβίαστο τρόπο», είπε. «Είναι πραγματικά συναρπαστικό». Ο Μάντεν συμφώνησε, λέγοντας: «Ο Ματ είναι τόσο σημαντικός χαρακτήρας για να διατηρείς λίγο χιούμορ στον κόσμο μας και να γελάς με τις συνθήκες που βρίσκεσαι».

«Διαβάζοντας τα σενάρια, μου άρεσε αυτό που συνέβαινε με τον Perrin», είπε ο Finn. "Τα ακίνητα νερά τρέχουν βαθιά. Αντιμετώπισε πολλά περισσότερα προβλήματα στη σεζόν 2. Αλλά μου αρέσει να είμαι κοντά με όλους στο σετ. Η Ayoola, είναι καταπληκτική. Είμαι τόσο ενθουσιασμένος που ο κόσμος θα γνωρίσει τα νέα μέλη του καστ στο πλαίσιο του χαρακτήρες."

Η Coveney είπε ότι ήταν ενθουσιασμένη για τους θαυμαστές για το τόξο της Nynaeve και ο Holbrook πρόσθεσε ότι ήταν ενθουσιασμένος με τη Nynaeve και τη Lan: "Τι συμβαίνει με τη μαμά και τον μπαμπά;"

Το πάνελ στη συνέχεια παραδόθηκε σε ένα Q&A θαυμαστών. Η πρώτη ερώτηση αφορούσε την queer ταυτότητα στην παράσταση: «Τι σκοπεύεις να κάνεις με το φύλο;»

Ο Judkins απάντησε μιλώντας για το πώς ο ίδιος και η μητέρα του είχαν δεθεί με τα βιβλία όταν ήταν μικρός. «Νομίζω ότι οι σπόροι υπάρχουν στο βιβλίο για όλα αυτά», είπε. «Αυτό που αγαπώ στη σειρά είναι ότι υπάρχει μια θέση για όλους στον Τροχό του Χρόνου».

Η επόμενη ερώτηση, από το podcast Talk'aran'rhiod, αφορούσε το τόξο του Perrin. «Έχει τεθεί σε θέσεις όπου, παρόλο που φοβάται πολύ να αποδεχτεί ξανά τη βία, δεν μπορεί να την αποφύγει», είπε ο Ράδερφορντ. "Πρέπει να ακούς πραγματικά τι σκέφτεται. Δεν νομίζω ότι υπάρχει ενδιαφέρον για αγάπη εκεί...ίσως κάποιος κυνικός." Ο Judkins άφησε να εννοηθεί ότι το ερωτικό Faile του Perrin θα μπορούσε να παρουσιαστεί στην 3η σεζόν.

Ο Madden απάντησε στην επόμενη ερώτηση, η οποία αφορούσε τη σχέση της Egwene και του Rand. "Νομίζω ότι θεωρούν ο ένας τον άλλον υπεύθυνο με πολλούς τρόπους. Νομίζω ότι υπάρχει πάντα αγάπη εκεί και αυτή η υπενθύμιση του σπιτιού μέσα στους ανθρώπους που αγαπάς. Αυτοί οι χαρακτήρες πάντα παλεύουν για να επιστρέψουν ο ένας στον άλλο."

Η επόμενη ερώτηση αφορούσε εάν ο συν-συγγραφέας του Wheel of Time, Brandon Sanderson, είχε συναντήσει όλους στο πάνελ. «Ο Μπράντον είναι υπέροχη πηγή (σσ. πληροφοριών)», είπε ο Τζούντκινς. «Δεν είναι μόνο, προφανώς, ειδικός του Wheel of Time, αλλά και ένας από τους μεγάλους επικούς αφηγητές της εποχής μας».

Ένας θαυμαστής ρώτησε τον Henney, έχοντας παρακολουθήσει την καριέρα του για αρκετό καιρό, πώς ένιωθε να είναι σε μια σειρά όπου δεν ήταν πιθανό να πεθάνει, και επίσης πώς ήταν να είσαι σύμβολο του σεξ ως Ασιάτης. «Έχω πεθάνει στον κινηματογράφο, την τηλεόραση, τα κινούμενα σχέδια», είπε ο Henney. "Ελπίζω να πάμε πολύ καιρό, ώστε να δούμε πού καταλήγουν η Lan και η Nynaeve. Το θέμα του σύμβολου του σεξ, δεν το ξέρω, αλλά ξέρω ότι οι Ασιάτες άνδρες έχουν αποσεξουαλοποιηθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα." Σημείωσε ότι πολλοί θαυμαστές του είχαν πει, «Δεν ήσουν αυτός που φανταζόμουν ως Λαν, αλλά τώρα δεν μπορώ να τον δω να τον παίζει κανένας άλλος».