Το Netflix ίσως να χάσει 700.000 πελάτες στο Ην. Βασίλειο σε δύο χρόνια

Logo του Netflix δίπλα από εικόνες ταινιών
03/01/2023

Η αργή απορρόφηση της προσφοράς που υποστηρίζεται από διαφημίσεις είχε ως αποτέλεσμα χαμηλότερα από τα αναμενόμενα νούμερα τηλεθέασης, χειρότερα από την κρίση κόστους ζωής στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Το Netflix αναμένεται να υποστεί για δεύτερο χρόνο πτώση του αριθμού των συνδρομητών στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2023, καθώς η κρίση του κόστους διαβίωσης αποτρέπει τους Βρετανούς να ξοδέψουν τα χρήματα τους σε κάτι μη αναγκαίο, ενώ η νέα φθηνότερη υπηρεσία που υποστηρίζεται από διαφημίσεις χρειάζεται χρόνο για να κερδίσει τους χρήστες.

Η μεγαλύτερη streaming υπηρεσία στον κόσμο έχασε περί τους 500.000 συνδρομητές στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2022 και να χάσει άλλους 200.000 φέτος, καθώς οι καταναλωτές περιορίζουν τις δαπάνες τους.

Η εταιρεία, η οποία μείωσε το προσωπικό της και έγινε πιο πειθαρχημένη με τον ετήσιο προϋπολογισμό περιεχομένου της, πιθανότατα να δει τη βάση χρηστών της στο Ηνωμένο Βασίλειο να πέφτει από 14,2 εκατομμύρια σε 13,7 εκατομμύρια φέτος, σύμφωνα με την ερευνητική εταιρεία Ampere Analysis.

Το Netflix, η πιο δημοφιλής υπηρεσία του Ηνωμένου Βασιλείου, προβλέπεται να είναι ο μόνος μεγάλος streamer που έχασε συνδρομητές το 2022. Το 2021, η εταιρεία απέκτησε 800.000 συνδρομητές, το χαμηλότερο ποσοστό από την έναρξη της στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2012.

Η κυκλοφορία του spin-off του Lord of the Rings, The Rings of Power, της πιο ακριβής τηλεοπτικής εκπομπής στον κόσμο με την πρώτη σειρά να κοστίζει $465 εκατομμύρια, βοήθησε την ανταγωνιστική υπηρεσία Prime Video της Amazon να αυξήσει τη βάση της στο Ηνωμένο Βασίλειο από 12 εκατομμύρια σε 12,3 εκατομμύρια λογαριασμούς το 2022.

Η μόνη υπηρεσία που διατηρεί επίσης σημαντική δυναμική είναι η Disney+, η νεότερη streaming εταιρία, που ξεκίνησε στο Ηνωμένο Βασίλειο στις αρχές του 2020, η οποία αναφέρει αύξηση 1,4 εκατομμυρίων συνδρομητών ενώ στόχος της είναι να αυξήσει τους συνδρομητές της στο Ηνωμένο Βασίλειο στα 6 εκατομμύρια φέτος.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, το Netflix επανήλθε στην ανάπτυξη το τρίτο τρίμηνο του 2022, προσθέτοντας 2,4 εκατομμύρια συνδρομητές παραπάνω από το αναμενόμενο, χάρη στις σειρές που κυκλοφόρησε, όπως το Dahmer, το Stranger Things 4 και το Glass Onion: A Knives Out Mystery.

Τον Μάρτιο, το Netflix αύξησε τις τιμές για τους συνδρομητές στο Ηνωμένο Βασίλειο για δεύτερη φορά σε λιγότερο από 18 μήνες.

Ωστόσο, η αργή αρχική απορρόφηση της προσφοράς του Netflix σημαίνει χαμηλότερα από τα αναμενόμενα νούμερα τηλεθέασης. Με τη σειρά της, η εταιρεία πρέπει να επιστρέψει χρήματα στους διαφημιστές για την αποτυχία να πετύχει στόχους που σχετίζονται με τον αριθμό των διαφημίσεων που εμφανίζονται στους θεατές.

Με πληροφορίες από The Guardian.

Related Posts