Το Netflix μελετά το ενδεχόμενο αύξησης της τιμής

Το Netflix μελετά το ενδεχόμενο αύξησης της τιμής
28/10/2020

Όπως δείχνουν τα πράγματα, ο γίγαντας του streaming εξετάζει το ενδεχόμενο για μία ακόμη αύξηση της τιμής της συνδρομής.

Πρόσφατα το Netflix παρουσίασε στα πρόσφατα οικονομικά του στοιχεία χαμηλότερα κέρδη από νέους συνδρομητές και όλα δείχνουν ότι δεν υπάρχει άλλη λύση από την αύξηση της τιμής της μηνιαίας συνδρομής. Επίσης, η πλατφόρμα έχει κατηγορηθεί και για την στάση της στην ταινία "Cuties", κάτι που έκανε εκατομμύρια συνδρομητές της να αναζητήσουν άλλη πλατφόρμα.

Κατά την περίοδο της καραντίνας, το Netflix πρόσθεσε περί τα 2.2 εκ. συνδρομητές, χωρίς ωστόσο να πιάσει το στόχο των αναλυτών που ανέμεναν 3.4 εκ. νέους χρήστες. Ο Ρος Μπένες, αναλυτής του eMarketer και επαγγελματίας που έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με τα του επιχειρηματικού ρεπορτάζ, αναφέρει πως «η αγορά των ΗΠΑ ειδικά γνωρίζει κορεσμό και καθώς η αύξηση της εγκατεστημένης βάσης επιβραδύνεται, είναι λογικό να συζητιέται εσωτερικά και το ενδεχόμενο αύξησης της μηνιαίας τιμής για να έρθουν τα έσοδα στο επιθυμητό -για το Netflix- επίπεδο».

Μένει πλέον να δούμε αν θα αυξηθεί η τιμή της συνδρομής και πως θα το δούνε και οι συνδρομητές της εταιρίας.

Related Posts