Πρέπει να παρακολουθήσετε αυτήν την συναρπαστική σειρά τρόμου στο Netflix

Πρέπει να παρακολουθήσετε αυτήν την συναρπαστική σειρά τρόμου στο Netflix
23/10/2022

Το Archive 81 θα σας "ρουφήξει" σε ένα πέπλο μυστηρίου πολλαπλών επιπέδων.

Το Archive 81 ανήκει στο είδος σειρών που λατρεύω. Ξετυλίγει ένα μυστήριο αργά αλλά σταθερά, με αποτέλεσμα να σας κερδίζει και να μην μπορείτε να σταματήσετε να το παρακολουθείτε. Απλώς - και μην αφήσετε αυτό να σας ξενερώσει - θα πρέπει πρώτα να δείτε μερικά βαρετά -κατά την άποψη μου- επεισόδια.

Το Archive 81 βασίζεται σε ένα ομώνυμο podcast τρόμου και πρωταγωνιστεί ο Mamoudou Athie (δείτε τον επίσης στην ταινία επιστημονικής φαντασίας Black Box) και η Dina Shihabi. Η σειρά κυκλοφόρησε στο Netflix τον Ιανουάριο, όταν το Netflix πρόβαλε τα τελευταία επεισοδία του Ozark και ήταν αναμενόμενο, τράβηξε πολύ λιγότερη προσοχή από το Ozark.

Κατά την έναρξη της σειράς, βλέπουμε μια γυναίκα να φωνάζει «σε παρακαλώ βρες με, σε παρακαλώ βοηθήστε». Στη συνέχεια φαίνεται να ουρλιάζει καθώς κάποιος την αρπάζει.

Από αυτό το ανατριχιαστικό άνοιγμα, μεταπηδούμε στην οπτική γωνία του αρχειοφύλακα των μέσων ενημέρωσης Dan (Athie). Ο Νταν προσλαμβάνεται από έναν μυστηριώδη, πλούσιο άνδρα για να αποκαταστήσει τις κατεστραμμένες βιντεοκασέτες που βρέθηκαν από μια πυρκαγιά σε ένα συγκρότημα διαμερισμάτων στη Νέα Υόρκη τη δεκαετία του '90. Ο Νταν είναι επιδέξιος και περίεργος. Σύντομα μαθαίνουμε ότι έχασε την οικογένειά του σε νεαρή ηλικία.

Μέχρι το τέλος του πρώτου επεισοδίου, ήμουν κάπως μπερδεμένος. Κάτι τρομερό έχει ξεκάθαρα συμβεί στη φοιτήτρια Melody (Shihabi), τη νεαρή γυναίκα που είδαμε στην εισαγωγή που έγραψε και τις κασέτες. Ο άνθρωπος που πρόσφερε στον Dan τη εργασία αρχειοθέτησης παρακολουθεί κάθε κίνηση του Dan από κρυφές κάμερες. Α, και ο Νταν έπιασε ένα γρήγορο πλάνο τον πατέρα του στο βίντεο.

Κατά τη διάρκεια της σειράς, το μυστήριο από την εναρκτήρια σκηνή παραμένει. Καθώς ο Dan και η Melody βρίσκονται σε όλο και πιο άβολες καταστάσεις στα διαφορετικά χρονικά τους όρια, ανακαλύπτουμε γιατί είναι υποχρεωμένοι να δουν τα πράγματα μέχρι το τέλος.

Ένα άλλο highlight της σειράς είναι η ιδιόμορφη συγκάτοικος της Melody, Anabelle, την οποία υποδύεται η Julia Chan. Η αισιόδοξη φύση της Melody έρχεται σε αντίθεση με το αφιλόξενο κτήριο Visser, το σπίτι των κατοίκων που έχουν εμμονή με τα παραφυσικά και τα αγάλματα που μοιάζουν με περίεργα όντα. Τα ερωτήματα συσσωρεύονται: Γιατί οι κάτοικοι του Βίσερ συμπεριφέρονται τόσο περίεργα; Θα βρει η Melody αυτό που ψάχνει; Γιατί ο Νταν μιλάει σε έναν αρουραίο; (Αν και εδώ δεν θα λάβουμε κάποια απάντηση από την σειρά)

Το Archive 81 προσφέρει ένα ικανοποιητικό μυστήριο που σας αφήνει να απολαύσετε πλήρως στον κόσμο του. Για εμένα το Netflix έκανε λάθος που ακύρωσε την σειρά μετά από μία σεζόν, αλλά ευτυχώς η σειρά απαντά σε όλες μας τις απορίες στην πρώτη σεζόν.

Related Posts