Μια ματιά στο Gaming Monitor ASUS VG34VQL1B 3440 x 1440 UltraWide με 165Hz panel

Μια ματιά στο Gaming Monitor ASUS VG34VQL1B 3440 x 1440 UltraWide με 165Hz panel
29/11/2020

Το Gaming Monitor VG34VQL1B της ASUS είναι ένα curved UltraWide monitor στην κορυφαία σειρά TUF Gaming της εταιρίας.

Όπως και με άλλα μοντέλα της σειράς, ο σχεδιασμός του VG34VQL1B είναι απλός με άφθονο μαύρο ματ πλαστικό. Το stand έχει δυο "πόδια" ανοιχτά, ενώ το κάτω bezel είναι κάπως μεγάλο, με μαύρο ματ πλαστικό, ενώ τα επάνω και τα πλευρικά του είναι πιο λεπτά με σχεδιασμό δύο σταδίων, δηλαδή αποτελείται από ένα λεπτό περίγραμμα πλαισίου που "χάνεται" στην οθόνη και ένα λεπτό σκληρό πλαστικό εξωτερικά. Το OSD ελέγχεται από ένα χειριστήριο και τα κουμπιά που βρίσκονται στο πίσω μέρος της οθόνης, ενώ το μενού εμφανίζεται κάτω δεξιά της οθόνης.

Η οθόνη κάνει χρήση ενός 34" panel, τύπου VA (Vertical Alignment) με ανάλυστη 3440 x 1440 και 1500R (μέτρια) καμπύλη. Η οθόνη της έχει μια ελαφριά ματ επιφάνεια, με αντιθαμβωτική προστασία χωρίς να εμποδίζει την εικόνα, όπως κάνουν οι «ισχυρότερες» ματ επιφάνειες.

Υποστηρίζεται ρυθμός ανανέωσης 165Hz, παράλληλα με το Adaptive-Sync. Αυτό περιλαμβάνει υποστήριξη για το «G-SYNC Compatible Mode» της Nvidia και το AMD FreeSync Premium, με εύρος VRR 48 - 165Hz ενώ υποστηρίζει και την λειτουργία LFC (Low Framerate Compensation). Επίσης έχει εύρος αντίθεσης 4000: 1, αρκετά υψηλότερος από τον συνηθισμένο 3000: 1 που βρίσκεται στα μοντέλα της Samsung. Οι οριζόντιες και κατακόρυφες γωνίες προβολής είναι στις 178°, ενώ περιλαμβάνεται υποστήριξη χρώματος 8-bit. Η οθόνη χρησιμοποιεί οπίσθιο φωτισμό WLED χωρίς τρεμόπαιγμα (flicker-free), με χρωματική γκάμα 90% DCI-P3 (120% sRGB) και τυπική μέγιστη φωτεινότητα 550 cd/m². Περιλαμβάνεται υποστήριξη VESA Display HDR 400, επιτρέποντας στην οθόνη να χρησιμοποιεί τη χρωματική γκάμα της και το σχετικά υψηλό επίπεδο φωτεινότητας της. Η επεξεργασία 10-bit είναι επίσης ενεργοποιημένη, με τη βοήθεια του GPU dithering.

Και εδώ βρίσκουμε ρυθμίσεις Low Blue Light (LBL), για πιο άνετη θέαση, αν και προσωπικά ποτέ δεν μπόρεσα να συνηθίσω με ενεργοποιημένα αυτά τα φίλτρα. Η οθόνης έχει χρόνο απόκρισης MPRT 1ms, με τη ρύθμιση οπίσθιου φωτισμού ELMB (Enhanced Low Motion Blur) να χρησιμοποιείται αντί για το Adaptive-Sync. Η οθόνη υποστηρίζει variable overdrive, που σημαίνει ότι το επίπεδο της επιτάχυνσης του γκρι στο γκρι επαναρυθμίζεται σε διαφορετικούς ρυθμούς ανανέωσης.

Η οθόνη προσφέρει ρύθμιση κλίσης, ύψους και περιστροφής και περιλαμβάνει υποδοχή για τοποθέτηση VESA 100 x 100 mm εάν αφαιρεθεί η συμπεριλαμβανόμενη βάση. Οι θύρες βρίσκονται από κάτω από την οθόνη και περιλαμβάνουν: Είσοδος ισχύος AC (εσωτερικός μετατροπέας), 2 θύρες HDMI 2.0, 2 θύρες DP 1,4, υποδοχή ακουστικών 3,5 mm και 4 θύρες USB 3.0. Περισσότερες λεπτομέρειες διατίθενται στην επίσημη σελίδα της Asus. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάτι σε ότι αφορά τις τιμές.

Related Posts