Ποια είναι η διαφορά μεταξύ upscaling και native 4K

Posted on in Άρθρα by Gearloose

Τελευταία, ειδικά στις παιχνιδομηχανές, ακούμε όλο και πιο συχνά τους όρους "upscaling" ή "dynamic" και "native" 4K. Ποιες είναι οι διαφορές τους;

Ανάλυση 4K

Πρώτα απ 'όλα, τι είναι η ανάλυση 4K; Το 4K βασικά αναφέρεται σε ανάλυση οθόνης 4000 pixel οριζόντια και 2000 pixel κάθετα. Αυτή τη στιγμή το στάνταρ πρότυπο για τους καταναλωτές είναι η ανάλυση 1080p, το οποίο αναφέρεται σε 1920 pixel οριζόντια και 1080 pixel κάθετα. Αυτό σημαίνει ότι η ανάλυση 4K είναι σχεδόν τετραπλάσια της λεπτομέρειας των σημερινών στάνταρ προτύπων.

"Upscaling" ή "native" 4K;

Το "upscaling" ή "dynamic" 4K πρόκειται για ένα διαφημιστικό τρικ των εταιριών. Στην ουσία, πρόκειται για την αναβάθμιση της αρχικής ανάλυσης, η οποία δεν είναι 4K, με σκοπό να "γίνει" 4K. Για να γίνει όμως αυτό, θα πρέπει η αρχική ανάλυση να είναι Full HD (1920x1080), ενώ το σύστημα θα αναβαθμίσει την αρχική ανάλυση από 1920x1080 έως 3840x2160.

Το "native" 4K σημαίνει ότι η ανάλυση εισόδου είναι 3840x2160 (4K) από την αρχή. Είναι η ποιότητα της εικόνας που βλέπετε στα μαγαζιά ηλεκτρονικών, όταν διαφημίζουν τηλεοράσεις 4K. Μέχρι στιγμής, καμία παιχνιδομηχανή δεν μπορεί να φτάσει σε τέτοια επίπεδα ποιότητας εικόνας.

Παρόλο που τα "native" και τα "upscaling" προσφέρουν την ίδια ανάλυση, το "native" 4K είναι σαφώς καλύτερο καθώς η εικόνα περιέχει περισσότερες λεπτομέρειες.

Διαβάστε σε αυτό το άρθρο του Forbes περισσότερες τεχνικές λεπτομέρειες σχετικά με τις αναλύσεις και πως τελικά η διαφορά είναι αμιλητέα.

You might also like

Είναι αρκετά τα 6GB (VRAM) για gaming;

Μπορεί τους περισσότερους να τους απασχολεί η RAM ή η CPU στο μηχάνημα τους, αλλά σίγουρα κάποιοι ίσως να απορούν πόσα GB VRAM είναι ιδανικά για gaming.

  • by Gearloose

Θεωρείται σήμερα η GTX 1060 high-end;

Αρκετοί είναι αυτοί που περιμένουν την επόμενη γενιά των καρτών γραφικών για να αναβαθμίσουν το PC τους.

  • by Gearloose

Τι πρέπει να γνωρίζεις πριν «χτίσεις» το δικό σου PC

Επειδή μας αρέσει να "στήνουμε" τα δικά μας desktop συστήματα κομμάτι-κομμάτι, αυτό μας δίνει τη δυνατότητα να το έχουμε «κομμένο και ραμμένο» στις ανάγκες μας, πάντα με βάση το του budget μας.

  • by Gearloose

Πόσο κοστίζει ένα 4K Gaming PC;

Το gaming σε ανάλυση 4K είναι κάτι καινούριο και σίγουρα θα αρχίσει να προσελκύει περισσότερους χρήστες και εταιρίες.

  • by Gearloose

Ποια κάρτα γραφικών θεωρείται ιδανική για 1440p gaming;

Το gaming στα 1440p είναι πιθανότατα το επόμενο βήμα για πολλούς από εμάς, συμπεριλαμβανομένου του εαυτού μου, επειδή εξακολουθώ να χρησιμοποιώ οθόνη 1080p.

  • by Gearloose

Γιατί δεν χρειάζεται να αγοράσεις γρήγορο και ακριβό PC

Τα τελευταία χρόνια και καθώς η τεχνολογία προχωράει, η ποικιλία υλικού των υπολογιστών αυξάνει όλο και περισσότερο. Πολλοί είναι εκείνοι που τα κριτήρια επιλογής υπολογιστή, βασίζονται σε υπερβολές και αγοράζουν υλικά τα οποία και δεν χρειάζονται.

  • by Gearloose

Είναι αρκετό ένα 600W PSU για την RTX 3060;

Ένα βασικό ερώτημα, όσων θέλουν να φτιάξουν ένα δυνατό σύστημα, είναι αν το τροφοδοτικό τους (PSU), μπορεί να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις του μηχανήματος τους. Ωστόσο επειδή κυκλοφορούν πολλοί μύθοι γύρω από το τροφοδοτικό, ας δούμε κάποια πράγματα.

  • by Gearloose