Ποια κάρτα γραφικών θεωρείται ιδανική για 1440p gaming;

Posted on in Άρθρα by Gearloose

Το gaming στα 1440p είναι πιθανότατα το επόμενο βήμα για πολλούς από εμάς, συμπεριλαμβανομένου του εαυτού μου, επειδή εξακολουθώ να χρησιμοποιώ οθόνη 1080p.

Όσοι έχουν ήδη μία GTX1070 είναι έτοιμοι για να παίξουν παιχνίδια σε 1440p, αλλά αν θέλετε να αγοράσετε μια καλύτερη κάρτα και να στοχεύσετε αποκλειστικά σε 1440p ανάλυση, τότε η επιλογή μιας ιδανικής GPU δεν είναι τόσο απλή τελικά.

Πρώτα απ 'όλα, η RTX2060 μόλις κυκλοφόρησε και η τιμή της θα κυμαίνετε στα 350€, τιμή πολύ καλή για την απόδοση της κάρτας, ακόμη και χωρίς να θεωρηθεί ότι είναι μοντέλο RTX. Προσφέρει απόδοση κάπου μεταξύ GTX1070 και GTX1080 (όπως πχ η GTX1070Ti) και με λίγο overclocking μπορεί να έχει επιπλέον επιδόσεις κάπου στα 5-10%, κάτι που την φέρνει πιο κοντά στην απόδοση μιας RTX2070 που κοστίζει περίπου 50% περισσότερα χρήματα.

Ωστόσο, αν μπορείτε να πάρετε μια GTX2060 σε τιμή κοντά στα 350€, τότε νομίζω ότι είναι μια πολύ καλή επιλογή. Δεν συμφέρει να αγοράσει κάποιος μία RTX2070 αυτήν την στιγμή, επειδή οι GTX2060 και GTX2080 προσφέρουν καλύτερη αναλογία απόδοσης/τιμής.

Το πρόβλημα είναι ότι ορισμένοι έμποροι λιανικής αυξάνουν τις τιμές για τις GTX1070 και GTX1080 επειδή το απόθεμα τους τελειώνει. Αυτό που μπορώ να προτείνω είναι εάν μπορείτε να πάρετε μία GTX1070 σε καλή τιμή, κάτω των 300€ για παράδειγμα, τότε για τα χρήματα σας είναι μια καλή επιλογή. Μια GTX1070 μπορεί να δώσει ανάλυση 2560x1440 στα 60fps (ίσως να πρέπει να μειώσετε το MSAA στα 2X ή να το απενεργοποιήσετε εντελώς).

Τέλος, όσοι αναζητούν συστήματα για να τρέξουν τα παιχνίδια τους με αξιοπρεπές 1440p, έχουν δύο επιλογές - είτε GTX2060 είτε RX590, δηλαδή:

  1. Να επιλέξουν την GTX2060 επειδή φέρνει επίσης δυνατότητες ray-tracing και DLSS στα 350€+ (αναμφισβήτητα 400€+ για την Asus Strix ή παρόμοιο προϊόν υψηλής ποιότητας)
  2. Να επιλέξουν την RX590 επειδή είναι μια φθηνότερη επιλογή με τιμή κάτω των 300€

You might also like

Γιατί δεν χρειάζεται να αγοράσεις γρήγορο και ακριβό PC

Τα τελευταία χρόνια και καθώς η τεχνολογία προχωράει, η ποικιλία υλικού των υπολογιστών αυξάνει όλο και περισσότερο. Πολλοί είναι εκείνοι που τα κριτήρια επιλογής υπολογιστή, βασίζονται σε υπερβολές και αγοράζουν υλικά τα οποία και δεν χρειάζονται.

  • by Gearloose

Θεωρείται σήμερα η GTX 1060 high-end;

Αρκετοί είναι αυτοί που περιμένουν την επόμενη γενιά των καρτών γραφικών για να αναβαθμίσουν το PC τους.

  • by Gearloose

Τι πρέπει να γνωρίζεις πριν «χτίσεις» το δικό σου PC

Επειδή μας αρέσει να "στήνουμε" τα δικά μας desktop συστήματα κομμάτι-κομμάτι, αυτό μας δίνει τη δυνατότητα να το έχουμε «κομμένο και ραμμένο» στις ανάγκες μας, πάντα με βάση το του budget μας.

  • by Gearloose

Είναι αρκετά τα 6GB (VRAM) για gaming;

Μπορεί τους περισσότερους να τους απασχολεί η RAM ή η CPU στο μηχάνημα τους, αλλά σίγουρα κάποιοι ίσως να απορούν πόσα GB VRAM είναι ιδανικά για gaming.

  • by Gearloose

Πόσο κοστίζει ένα 4K Gaming PC;

Το gaming σε ανάλυση 4K είναι κάτι καινούριο και σίγουρα θα αρχίσει να προσελκύει περισσότερους χρήστες και εταιρίες.

  • by Gearloose

Είναι αρκετό ένα 600W PSU για την RTX 3060;

Ένα βασικό ερώτημα, όσων θέλουν να φτιάξουν ένα δυνατό σύστημα, είναι αν το τροφοδοτικό τους (PSU), μπορεί να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις του μηχανήματος τους. Ωστόσο επειδή κυκλοφορούν πολλοί μύθοι γύρω από το τροφοδοτικό, ας δούμε κάποια πράγματα.

  • by Gearloose

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ upscaling και native 4K

Τελευταία, ειδικά στις παιχνιδομηχανές, ακούμε όλο και πιο συχνά τους όρους "upscaling" ή "dynamic" και "native" 4K. Ποιες είναι οι διαφορές τους;

  • by Gearloose